Nova era en la rehabilitació infantil a Vall d’Hebron

Nova era en la rehabilitació infantil a Vall d’Hebron

Amb la determinació de generar un impacte significatiu i el compromís en la recuperació dels més joves, The Ricky Rubio Foundation inaugura una nova era en la rehabilitació infantil a l’Hospital Infantil Vall d’Hebron. Mitjançant la col·laboració amb la Fundación ”la Caixa” , hem donat vida a una Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent que supera les expectatives de quan vam iniciar aquest projecte.

Humanitzant l’espai hospitalari, motivant amb l’esport la recuperació

Quan vam iniciar aquest camí, vam veure més que un gimnàs; vam imaginar un espai que no només promogués la recuperació física, sinó que també inspirés a la motivació pel treball diari amb els valors esportius i amb un ambient amable adaptat a infants de totes les edats, des de nadons fins a joves de 18 anys.

Entenent la importància de l’ambient en la recuperació, ens hem dedicat a humanitzar l’espai hospitalari. Amb elements com una cistella de bàsquet, una pista d’atletisme i una grua amb forma d’onades que recorda el surf, volem que els pacients no només s’exercitin físicament, sinó també experimentin la sensació d’explorar i superar desafiaments, que aquest àmbit no sigui simplement un lloc de tractament, sinó una destinació inspiradora per motivar a la recuperació.

Més horaris, més pacients

Amb nous horaris ampliats de 8:00 a 20:00 hores per a permetre compaginar la rehabilitació amb l’horari escolar. Això, i l’opció de poder treballar en grups provoca una ampliació dels pacients que es podran atendre des de l’Hospital públic. El nou espai permet incrementar en un 37% el nombre de pacients que reben tractament de rehabilitació. “Hem passat de tractar 540 pacients l’any a 750″ explica el Dr Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Esforços compartits amb Fundació ‘la Caixa’

Aquesta nova era no hauria estat possible sense la col·laboració de la Fundació ‘la Caixa’ i l’esforç dedicat de l’hospital. Estem agraïts de ser part d’aquesta transformació que va més enllà de l’hospital.