La màgia de Ricky Rubio arriba a Girona i a Banyoles

La màgia de Ricky Rubio arriba a Girona i a Banyoles

La Fundació de Ricky Rubio presentarà aquest dimecres 10 d’abril a Banyoles la implementació del seu programa Community Team dirigit a nens i nenes del barri la Font de la Pólvora de Girona. La iniciativa neix també com a resultat d’una estreta col·laboració amb la Fundació Futur Girona Est i amb diferents entitats socials i assistencials que treballen al barri des de fa més de 30 anys.

Community Team ja s’ha desenvolupat amb èxit al barri del Raval de Barcelona a favor de 200 nens i nenes que juguen a bàsquet com a activitat extraescolar alhora que adquireixen les Habilitats per a la Vida definides per l’Organització Mundial de la Salut. L’impuls de The Ricky Rubio Foundation des del principi de curs passat ha proporcionat noves dinàmiques de formació i aprenentatge en valors als equips, jugadors i entrenadors de l’Associació Esportiva Ciutat Vella beneficiaris del primer Community Team.

A la Font de la Pólvora el projecte associat al bàsquet forma part d’un pla integral d’educació en valors a través de 3 eixos: esport, cultura i educació.

La metodologia emprada es basa en l’esport com a eina de transformació i d’influència per a un canvi positiu dels més joves. El bàsquet en aquest cas és el millor, més atractiu i útil instrument psicopedagògic.

A més d’aplicar-se en un barri concret de Girona, Community Team realitzarà una sèrie de clínics de bàsquet a Banyoles i cursos específics de formació per als entrenadors dels equips de base del Club Bàsquet Banyoles.

Community Team és un programa que afavoreix eficaçment l’educació no formal d’infants i joves que per precarietat familiar no poden accedir a l’esport federat ni a oportunitats de practicar una activitat física regulada. Ricky Rubio afirma que “el bàsquet és màgic en aquest sentit, és un esport capaç d’aïllar el jugador del seu entorn i portar-lo a un estadi d’esforç, companyonia, superació, estat emocional positiu, capacitat de lluita, humilitat i de treball en equip que cap altra experiència li pot aportar, sobretot si és nen o adolescent”.

El pare de l’estrella de l’NBA, Esteve Rubio, representarà al jugador i la seva  Fundació que, de forma prioritària, dedica esforços i recursos a causes socials que puguin millorar el futur de nens i adolescents de zones desfavorides i amb problemes d’integració. La presentació d’aquest projecte tindrà lloc aquest dimecres dia 10 d’abril a les 10.30 hores a l’Ajuntament de Banyoles, institució que dona suport al projecte perquè una part de les activitats es puguin desenvolupar a la ciutat del llac.