VITAL-e, un nou projecte d’esport per a joves amb càncer

VITAL-e, un nou projecte d’esport per a joves amb càncer

El projecte VITAL-e es realitza amb col·laboració amb Fundació Kalida i Fundació Barça. L’objectiu principal és treballar un programa que inclogui el suport emocional i l’esport com a bases de socialització per aquest grup tan específic. Óscar Martínez, preparador físic de The Ricky Rubio Foundation treballarà 6 setmanes amb 8 joves amb càncer d’entre 18 i 35 anys.

The Ricky Rubio Foundation, amb col·laboració amb Fundació Kàlida, ha llançat un nou curs de 7 sessions d’entrenament físic i teràpia eomcional. Dirigit a joves d’entre 18 i 35 anys que estan en tractament oncològic o sota control mèdic des de fa un màxim de 6 mesos. Aquest curs té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida dels participants, fomentant el seu benestar físic i emocional.

Òscar Martínez és un referent en la preparació física de pacients oncològics

El curs es desenvoluparà en format presencial i serà completament gratuït per als participants. Cada sessió tindrà una part de suport emocional en grup conduïda per la Sara Garcia, psicooncòloga de Kàlida i una part d’exercici físic amb l’Óscar Martínez, el preparador físic de The Ricky Rubio Foundatio. Es treballaran les càrregues de les sessions depenent de l’estat físic dels participants assegurant una atenció integral que abasti aspectes emocionals.

Entre els beneficis del curs s’inclouen sessions d’entrenament dissenyades per recuperar força, resistència i vitalitat. A més, es proporcionaran grups de suport i sessions terapèutiques per ajudar els participants a gestionar l’estrès, l’ansietat i altres desafiaments emocionals.

Aquest curs també ofereix una oportunitat única per crear una comunitat de suport, on els participants poden compartir les seves experiències i construir una xarxa de suport amb altres joves que estan passant per situacions similars.

Aquest projecte reflecteix el compromís de The Ricky Rubio Foundation amb la salut i el benestar dels joves adults, proporcionant-los els recursos necessaris per superar els reptes mèdics i emocionals amb força i resiliència.